APA ITU UMRAH DIY?

+

DIY itu dalam bahasa English bermaksud : Do It Yourself

Kenapa dipanggil Umrah DIY?

Kebiasaan orang akan pergi ke Mekah dan Madinah untuk menunaikan ibadah umrah mengikut agensi pengendali umrah. Semua urusan sebelum dan ketika berada di tanah suci Mekah dan Madinah akan diurus oleh agensi berkenaan.

Berbeza dengan Umrah Diy, semuanya diuruskan sendiri oleh individu yang ingin menunaikan umrah. Bermula dari tempahan tiket penerbangan, tempahan hotel penginapan, mendapatkan visa umrah, menepah kenderaan untuk pergerakan di sana nanti, atur jadual sepanjang keberadaan di tanah suci, dan sebagainya sehinggalah pulang ke Malaysia semula.

Semua urusan adalah diatur sendiri, tiada mutawwif atau pegawai yang akan menguruskan seperti syarikat travel lain.

Sebab utama bersusah-susah begitu rupa adalah untuk penjimatan yang lebih, lebih-lebih lagi jika pergi dengan keluarga yangramai. Jika kumpulan keluarga tersebut terdiri dengan ramai kanak-kanak, memang sangat menjimatkan berbanding jika pergi dengan agensi pelancongan.

Walaubagaimanapun jika anda membuat tempahan dengan laman web EZIUmrah.com ini,  anda akan diberi tunjuk ajar dan bimbingan supaya tempahan anda akan jadi tepat dan kemas seperti  sepatutnya untuk pakej umrah biasa tanpa tambahan cas. Anda juga akan sentiasa dipantau selama berada di tanah suci oleh pihak muassasah dan pegawai-pegawai kami yang bertugas di sana. Kami akan sentiasa mudah dihubungi sekiranya ada apa-apa masalah terjadi dan akan mengambil tindakan  susulan yang perlu dengan cepat dan tepat.

Apakah kelebihan Umrah DIY?

Leave a Reply

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the transfers internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

Assalamualaikum! Klik salah seorang wakil kami di bawah untuk memulakan perbualan.